Home » Behandeling door fysiotherapeut

Behandeling door fysiotherapeut

Fysiotherapeut Rotterdam

Wat doen fysiotherapeuten precies?

Fysiotherapeuten helpen in principe om uw vermogen om uw lichaam te bewegen te herstellen. Ze helpen ook om de spieren, pezen en gewrichten te rekken. Het is de meest voorkomende vorm van behandeling die de meeste mensen krijgen. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het helpen bij het bereiken van de juiste uitlijning en het verminderen van eventuele ongemakken die u ervaart.

Wanneer de meeste mensen op zoek zijn naar een fysiotherapiekliniek, zijn ze op zoek naar een kliniek die behandeling biedt voor hun specifieke aandoeningen. Fysiotherapeuten kunnen chronische pijnen behandelen, zoals pijnen die gepaard gaan met kanker en spieraandoeningen, zoals artritis en osteoporose. Fysiotherapeuten behandelen ook aandoeningen zoals beroertes en verwondingen aan de ruggengraat. Zij bieden ook revalidatie voor slachtoffers van een beroerte en patiënten die het vermogen hebben verloren om hun spieren te bewegen, als gevolg van aandoeningen zoals AIDS of de ziekte van Parkinson.

Fysiotherapeuten werken met patiënten één op één, of ze kunnen met groepen werken. Terwijl sommige mensen het beter doen met de individuele behandelingen, lijken anderen het beste te doen met het groepsaspect. Sommige groepen patiënten die fysiotherapie krijgen zijn revalidanten die door revalidatie of gevangenis zijn geweest, mensen die herstellen van een operatie, mensen met een handicap of mensen met lichamelijke beperkingen.

Behandelingspakketten kunnen variëren. Er zijn veel pakketten die verschillende regeringsdiensten omvatten. Deze omvatten:

– Therapie en andere diensten van de fysiotherapeut

– Oefenprogramma’s

– Yoga

– Water-aerobics

– Lasertherapie

– Oefeningen in de sauna

– Diepe weefselmassage

Een fysiotherapiekliniek bestaat uit een team van opgeleide fysiotherapeuten met verschillende specialismen. Zij vormen een team zodat zij kunnen behandelen, zowel in de duur van de behandeling als in de tijd die de behandeling in beslag zal nemen. Elke persoon wordt individueel behandeld, maar ze zullen de duur van de behandeling met elkaar doorbrengen.

Het is absoluut noodzakelijk dat u een afspraak maakt met de fysiotherapeut die u wenst te zien. Tijdens dit gesprek zult u in staat zijn om uw symptomen te beschrijven en de manier waarop u zich erover voelt. U zult ook in staat zijn om hem of haar uit te leggen over uw onrustige slaap en hoe dit probleem tot bezorgdheid is gestegen.

Als u niet in staat bent om deze symptomen aan de therapeut te beschrijven, is het belangrijk dat u ze tijdens uw eerste bezoek ter sprake brengt. Dit is vaak het moment waarop de therapeut u het beste kan helpen. Laat de therapeut meteen van deze punten weten, zodat hij ze kan aanpakken en u kan helpen.

Een deel van de behandeling die de fysiotherapeut zal geven, zal bestaan uit voorlichting. U leert hoe u voor uzelf kunt zorgen. Dit omvat zaken als zelfmassage, rekoefeningen en andere versoepelingen, alsmede het verminderen van spanning in uw spieren.

Wees eerlijk over waarom u deze afspraak maakt. Misschien heeft u medische redenen die u naar voren moet brengen. Dit komt vaak ter sprake als bij een patiënt een chronische ziekte is vastgesteld. Gewoonlijk zal een patiënt zeggen dat hij zich niet goed voelt en meer hulp nodig heeft.

De fysiotherapeut kan aanbevelingen voor u doen. Dit kan medicijnen omvatten die u zelf kunt gebruiken om u beter te voelen en om u te helpen met uw rusteloze benen. Soms kan de fysiotherapeut u na zijn of haar beoordeling beoordelen en ziet hij of zij niets wat voor u gedaan kan worden. In andere gevallen kan de therapeut er uitgebreid op ingaan en bepalen of er verdere behandeling nodig is.

Lees meer:

Shockwave therapie Rotterdam

Dry needling Rotterdam

wpadmin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven