Home » Coachen – Wat doet een coach?

Coachen – Wat doet een coach?

Coach Uden

Definitie van coaching

Volgens Webster’s College Merriam-Webster Dictionary is een coach “een persoon die een persoon of een team verzoekt of adviseert om de prestaties van een team te verbeteren”. De rol van een coach is meestal het vergemakkelijken van de verbetering van de prestaties van een team. Ditzelfde Webster’s College woordenboek geeft een uitgebreide definitie van een coach. Hieruit blijkt dat niemand een ander kan coachen zonder de instemming en goedkeuring van de andere partij. De rol van de coach is meer verzorgend in de relatie tussen de coach en de coachee. De interactie tussen de coach en de coachee wordt geleid om het succes van de coachee te vergroten. Het wordt geleid door een professional met diep inzicht in menselijk gedrag en kan significante en langdurige verbetering of verandering voor de coachee teweegbrengen.

Coaching gaat over een verschil maken in de prestaties van de wereld.

Iedereen die zich persoonlijk, professioneel of organisatorisch wil ontwikkelen, kan baat hebben bij een coach of coaching. Velen gaan dit beroep aan omdat zij zich ertoe hebben verbonden uniek te zijn, grote doelen hebben of, moedig, de wereld willen veranderen zonder bij een van de grote industrieën te stoppen.

Coaching gaat over mensen vooruit helpen.

Het gaat erom dat mensen niet gehinderd worden, niet opgeven, niet ontwijken, niet van de brug springen, maar gewoon de uitdagingen aangaan waarvoor ze staan met de moed om hun angst te overwinnen en actie te ondernemen. De coach biedt een veilige omgeving waarin de gecoachte kan vallen, weer opstaan, falen en het dan opnieuw proberen, vaak met meer zelfvertrouwen deze keer.

Coachen is coachen!

We moeten niet in die comfortzone terechtkomen en denken dat we terug kunnen kijken en trotse oplossingen hebben voor al die telefonische boodschappen, geautomatiseerde berichten of e-mailbeloften. De persoon die zich aanmeldt voor life coaching beheert een complex individueel proces dat zelf, zelfmeesterschap, zelfverantwoordelijkheid, zelfexpertise en zelfbewustzijn oplevert.

Het gaat over het oplossen van het probleem

Aandacht voor het probleem van een drukbezette directeur op een drukke dag op hun kantoor, terwijl het team uren achter gesloten deuren doorbrengt, is het bewijs dat coaching gaat over echt luisteren naar de coachee en het bieden van duidelijke en accurate antwoorden die voor hen relevant zijn. Hoe vaak denken we niet dat de beste oplossing en coaching vragen en antwoorden van anderen komen, maar de beste antwoorden komen van de antwoorden die we hebben gehoord en waar we trots op waren op andere momenten. Coaching gaat over luisteren naar cliënten en in staat zijn om de antwoorden te vinden die het beste aansluiten bij de behoeften van de coachee en het doel dat je voor hen stelt.

Dus, coaches. Wat doet een coach?

Een coach kijkt uit naar het potentieel en de mogelijkheden om proactief hulp te bieden aan de coachee. Coachen is intimiderend, het komt niet gemakkelijk, dus coaches wachten vaak tot de prestaties van de coachee een crisispunt hebben bereikt voordat ze inspringen en hulp en ondersteuning aanbieden. Het doel vanCoachingis het ontwikkelen van het vermogen om de coachee te helpen van A naar B te komen zonder Paarden en Stoelen.

We hebben gedefinieerd wat coaching is en enkele van de resultaten waar coaching over gaat. Dus wat gaat een coach er aan doen

Lees meer:

Therapie Helmond

wpadmin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven