Home » Hoe krijg je een ADHD diagnose en behandeling: stappen om uw gedrag te beheersen

Hoe krijg je een ADHD diagnose en behandeling: stappen om uw gedrag te beheersen

ADHD behandeling

Attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) is een veel voorkomende gedragsstoornis die zich uit in symptomen van onoplettendheid, hyperactiviteit en impulsiviteit. Kinderen met ADHD hebben moeite om hun aandacht voor langere tijd op één ding te richten. Ze hebben moeite om stil te zitten, televisie te kijken of lange tijd te lezen. Ze zijn zenuwachtig en staan voortdurend op van hun stoel om rond te lopen of zich met andere kinderen of volwassenen bezig te houden. Ook vinden ze het moeilijk om lange uren op school te blijven zitten en praten ze vaak non-stop of rennen ze rond. Sommige kinderen zijn hyperactief, andere zijn onoplettend en sommige hebben beide eigenschappen even goed. Het is belangrijk de twee te onderscheiden – niet alleen omdat er verschillende gradaties van onoplettendheid en hyperactiviteit zijn, maar ook omdat deze verschillen de oorzaak kunnen zijn van andere gedragsproblemen zoals depressie en angst. Als uw kind verschillende van de hierboven beschreven tekenen vertoont – bent u hoogstwaarschijnlijk een uniek exemplaar en hebt u misschien gewoon wat extra TLC nodig dan uw leeftijdsgenoten.

Wat is ADHD?

ADHD is een Neurogedragsstoornis. Het is een stoornis in focus en concentratie. Deze aandoening kent verschillende subtypes zoals Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD), Attention Deficit Disorder (ADD) en Attention Deficit/ Hyperactivity Disorder (ADHD). ADHD wordt gekenmerkt door onoplettendheid en hyperactiviteit/impulsiviteit.

Er zijn 3 fasen van ADHD. In de vroege fase is er een vertraging in de cognitieve en motorische ontwikkeling. Wanneer een kind de diagnose ADHD krijgt, worden de symptomen duidelijk tijdens de middelste fase van de ontwikkeling. De late fase van ADHD wordt gekenmerkt door verminderde academische prestaties.

ADHD is een neurobiologische aandoening die wordt veroorzaakt door een mix van zowel omgevings- als genetische factoren. Er zijn geen medicijnen om ADHD te behandelen en het wordt behandeld met gedragstherapieën.

Hoe krijg je een ADHD behandeling?

Om de diagnose ADHD te krijgen, moet je naar je huisarts gaan voor een lichamelijk onderzoek en tests. Dit omvat ook een psychologische evaluatie. Uw arts moet andere stoornissen uitsluiten, maar hoeft geen ADHD-specialist te zijn. Tot voor kort namen zorgverleners ADHD niet serieus genoeg. Als een kind een combinatie van de bovenstaande symptomen heeft, zal het waarschijnlijk de diagnose ADHD krijgen. De beste manier om een ADHD diagnose en behandeling te krijgen is om volhardend te zijn en je zorgverlener steeds opnieuw te vragen. Als u met medicijnen wordt behandeld, kunt u uw zorgverlener vragen om een verwijzing. Vraag om een verwijzing naar een psycholoog, psychiater of maatschappelijk werker. Vraag om een verwijzing naar een steungroep voor ouders van kinderen met ADHD.

5 manieren om motivatie voor verbetering te vinden.

  • Je moet bereid zijn de aandoening te accepteren.
  • Je moet de feiten over ADHD leren kennen en accepteren. ADHD is een echte aandoening en er zijn veel behandelingen.
  • Je moet veel steun hebben.
  • Je moet grenzen creëren tussen werk en spel.
  • Je moet een langetermijnplan hebben en geduldig zijn.

Conclusie

Net als bij veel andere stoornissen is de beste manier om ADHD te behandelen het vroegtijdig herkennen ervan. Daarom is het belangrijk om de tekenen van ADHD te kennen, zodat je kunt vaststellen of je kind ze heeft en hulp kunt krijgen. Er zijn veel manieren om een ADHD-diagnose en behandeling te krijgen. Er zijn steungroepen voor ouders van kinderen met ADHD, psychologen, psychiaters en maatschappelijk werkers die kunnen helpen.

Het is belangrijk om te onthouden dat ADHD een echte aandoening is en dat er veel manieren zijn om een behandeling te krijgen. Het is het beste om zo snel mogelijk hulp te zoeken omdat het problemen kan veroorzaken in de schoolprestaties, relaties en de algehele kwaliteit van leven van je kind. Als u denkt dat uw kind ADHD heeft, is het belangrijk om zo snel mogelijk hulp te zoeken.

wpadmin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven