Home » Hoe vind je de juiste zorgarts

Hoe vind je de juiste zorgarts

Ouderenzorg Rotterdam

De huisarts is meestal de eerste die wordt geraadpleegd. In de geriatrische setting zijn geriaters het equivalent van huisartsen. De oudere persoon wordt meestal gezien als ziek, eerder dan als het gezondheidsprobleem. Ik heb jongere mensen behandeld die jarenlang lichamelijk en geestelijk mishandeld en verwaarloosd werden. We hebben gewoonlijk alle bloederige laboratoriumtesten om vast te stellen wat er lichamelijk aan de hand is, en gaan over tot de lijst van medicijnen zoals we die kennen. Onze vragen beginnen dan meestal met, “staat er iets op het etiket” en als het antwoord ja is, proberen we uit te vinden wat er nog meer op het etiket staat. Bv. Wat staat er nog meer op het etiket? Moet het worden gestopt? Misschien kom je er dan achter dat het medicijn gestopt moet worden, en dan is het medicijn nergens goed voor, zoals voor wandelen. Vers knuffelen sommige dagen van het jaar, enz.

Vraag vervolgens naar giftige en klevende materialen in huis. Het kan zijn dat de kleine er geen baat bij heeft. Vraag naar medicatie en eventuele apparatuur waarvan de houdbaarheidsdatum kan verstrijken. Vraag naar vervolgopmerkingen van de arts.

We moeten vragen naar het bedoelde gebruik. Wat is bedoeld om goed voor hem of haar te zijn? Wat zijn de verwachte neveneffecten, en hoe werken die? Hoe zit het met emotioneel en geestelijk In de buurt komen is een mogelijkheid voor de ander, maar waarom zou de een dat doen? Is er een spirituele ondersteuning betrokken bij het dicht bij elkaar zijn? Of is het gewoon de35e graad van de onderarm en de bank? Je hebt gewoon wat rust en stilte nodig om na te denken. Misschien wil je een verhuizing overwegen, of bepaalde dingen houden. Heeft de moeder haar uitgezocht? Vertelde haar ouders misschien. Het is goed om daar over na te denken.

Ouderenzorg en -hulp is een dilemma. Strijd is de gebruikelijke situatie. Het gaat om kennis, over ouderdom, en keuzes. Kandidaat-gesprek kan nuttig en eerlijk zijn, maar soms worden keuzes overhaast gemaakt. Soms moet de familie, vanwege de veranderende situatie, een aantal beslissingen nemen. Het gaat hen er niet om iemand te kwetsen, of ze hebben een perceptie over hun ouder kunnen zijn. Maar veel families houden rekening met hun ouderlijke status en beginnen de opvang te richten op het significante familielid. Dit is een sociale situatie en kan onvermijdelijk zijn. De beste manier om er mee om te gaan is de volwassene een deel van de beslissingen te laten nemen, en de anderen te laten komen door katopstanding.

In sommige gevallen zijn er geen andere alternatieven voor de situatie. De eigenaar van het huis moet in staat zijn een redelijke baan te behouden. De echtgenoot of een plaatselijke verzorger moet in staat worden geacht voor die persoon te zorgen. Wat iedereen ook zegt, ouderen klagen over dingen als, waar ze goede service kunnen krijgen, en of ze ook kunnen betalen.

Sommige mensen merken dat ze met het ouder worden veel van hun eetlust verliezen. Dus als je hun voeding controleert, houd een oogje in het zeil. Iets in hun mond stoppen is een goede zaak. Een beetje extra gewicht dragen kan een hoop dingen voor henzelf verlichten. Regelmatig baden kan huidproblemen verlichten, en is belangrijk voor hun gezondheid. Een paar keer per dag opstaan biedt een kans om wat beweging te krijgen. Het markeren van “bad” op de kalender is een uitstekende manier om te zien wat er op het programma staat.

Lees meer:

Gehandicaptenzorg Rotterdam

Zzp zorg Rotterdam

wpadmin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven