Home » Ouderen Advies

Ouderen Advies

 

 

 

Een gevoel van leegte:

Senioren zijn zo gewend aan de structuur van ons leven dat het verlies ervan veel stress veroorzaakt.

Een seniorencoach kan helpen. Seniorencoaches zijn niet zomaar een erkende professional, ze zijn een lid van de familiedynamiek. Met dat in het achterhoofd kunnen zij het meest gevoelige luisterend oor bieden. Er zijn maar weinig mensen die de ervaring hebben om op zo’n gevoelige manier te luisteren.

Dat is fijn, want ieder mens vindt het fijn om begrepen te worden, ook al ben je het er niet mee eens. Als ik alleen ben, en ik ga door een emotionele tijd, is het natuurlijk om een gevoel van leegte te voelen. De gelukkige dagen van toen we samen waren, lijken weg te zijn. Dit kan moeilijk zijn om onder ogen te zien. Het is makkelijk om boos te worden, te huilen of boos te worden. Maak dit geen permanent gevoel.

Het andere goede is dat je niet door een emotionele tijd hoeft te gaan. Dat is waar in de derde vraag over gesproken wordt. Je probeert een homerun te slaan als je alleen bent, als je niet de meest communicatieve persoon ter wereld bent, hoeveel homeruns kun je dan slaan? Het kan moeilijk zijn. Het vermogen om te leren hoe je zelf moet communiceren is zo ontzettend belangrijk. Je moet weten wat het is dat je niet begrijpt. Je moet weten dat je kunt huilen en schreeuwen, maar dat je begrijpt dat je op die manier je emoties moet ordenen. Dat is alles.

Om dit te doen, moet je luisteren naar wat je ouderen voelen. Vaak als iemand alleen is, vergeet hij dat het OK is om te huilen of te schreeuwen. Er is nooit een goede of foute manier om in deze situatie te zijn. Het is nodig om deze tijd door te komen, en je er goed bij te voelen en je er niet door te laten opslokken. Je bent hier, en wat je ook doet, je bent nog steeds de hele persoon. Hoe ben je gekomen tot waar je nu bent? En als je dit vanuit een ander gezichtspunt kunt bekijken, zul je zien dat deze energie die je ervaart, prachtig is.

Wat kun je doen om deze tijd beter te maken:

Dit kan een zeer communicatief proces zijn. Het vereist dat beide partijen veel geduld hebben en goed kunnen luisteren. Veel verschillende soorten technieken zullen voor iedereen nodig zijn. Voor iemand met taalproblemen kan dit alle hulp vergen die je kunt krijgen. Je moet gevoelig zijn voor de gevoelens van de nieuwkomers. Ik beledig de bewoners om hen te helpen. Het is belangrijk dat ze weten dat we niet tegen ze gaan praten, anders verergeren we hun problemen.

Dit is misschien niet het einde van de communicatie, maar het is beter dan geen communicatie.

Geestelijk:

Geloof het of niet, veel van de eenzame senioren hebben het gevoel dat hun vrijlating naar de geestenwereld voltooid is. Er wordt voor hen gezorgd. Het is belangrijk dat in deze lijst van dingen die de geestenwereld niet wordt overgenomen, een oudere kan gaan om iemand in de geestenwereld te helpen.

Door projecten en taken op zich te nemen die zijn/haar geest zullen verbeteren, kan de oudere op een betere plaats leven in onze mooie cyclus. Van alle gevoelens op deze lijst, is dit degene die altijd bovenaan mijn lijst van eenzame senioren staat. Ik herinner me dat ik me voelde alsof ik mijn doel kwijt was, en er was niets wat ik eraan kon doen. Al mijn tijd bracht ik door met mijn familie en mijn vrienden. Dit is een gevoel dat veel van onze senioren doormaken.

Ouderling counseling:

Dit is een zeer belangrijk deel van onze antwoorden op eenzaamheid die we hebben. Ouderen counseling staat op de lijst van dingen die veel van de eenzame senioren doen. Wanneer u een oudere persoon in huis heeft, zou u moeten overwegen om advies te vragen om dit proces te kunnen begrijpen en te weten hoe u het moet doorstaan.

Er zijn zoveel problemen waar een ouder iemand in terecht kan komen. Men moet begrijpen dat zij zich alleen voelen, en het moeilijk vinden om daarmee om te gaan. Veel van die eenzame senioren verbergen hun gevoelens voor familieleden. En… zo velen van hen begrijpen niet echt dat ze gevoelens van eenzaamheid hebben. Wat ze niet begrijpen is dat veel van hun vrienden weg zijn gegaan, waardoor ze zich nog eenzamer voelen.

Zij voelen dit niet alleen wanneer zij alleen zijn, maar ook wanneer zij in de buurt van andere mensen zijn. Het gevoel van droefheid wordt niet veroorzaakt door het hebben van een gevoel van eenzaamheid. Dat gevoel van eenzaamheid treedt alleen op wanneer een oudere geen metgezel heeft om voor hem te zorgen. Als er geen metgezel is, dan zullen zij de vreugde van de eenzame gepensioneerde rechter niet ervaren. Dit is geen plezier voor hen of gewoon de gevoelens die zij alleen moeten verwerken. Er kunnen ook gevoelens van droefheid zijn die voortkomen uit het genieten van hun jongere dagen toen ze opgroeiden, maar die gevoelens zijn niet bewust. In plaats daarvan worden ze ook ervaren met pijn die ze niet kunnen uiten en iemand anders de schuld geven of het gevoel hebben dat ze alleen zijn. Sommige van de gevoelens van eenzaamheid zijn onervarenheid.

Lees meer…

Indicatie wijkverpleging

wpadmin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven