Home » Relatietherapie – Relatietherapie

Relatietherapie – Relatietherapie

Relatietherapie Woerden

De relatie tussen paren is een complexe mentale en spirituele dans die vereist dat beide partners zich inzetten om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen problemen binnen de relatie, zowel op het werk als thuis. Wees voorzichtig dat je de communicatie van je partner niet verkeerd vertaalt in een van dominantie of plotselinge woede.

1. Benoemen van het probleem

In een relatie zijn er veel factoren die een van beide partners beïnvloeden en hoe elk van hen daarmee omgaat. Wanneer dit gebeurt heeft het gedrag dat u gewend bent te zien bij uw partner veel meer te maken met zijn of haar persoonlijkheid dan met uw interpretatie van hem of haar. Het kan voor beide partners nuttig zijn om te benoemen wat alle woede, verdriet en angst triggert. Door deze vragen te stellen in relatietherapie komt u hoogstwaarschijnlijk meer te weten over wat u beiden doormaakt, en hoe goed u op elkaar kunt vertrouwen.

Wat is negatief?

Wat is positief?

Wat irriteert je het meest?

Waar ben je bang voor?

Als je eenmaal je gevoelens hebt geïdentificeerd en benoemd en hoeveel er in elk van de relatie aanwezig is, zul je in staat zijn om te beginnen met het opleveren van een betere, meer spraakzame en begripvolle relatie.

2. Praten over je probleem

Zodra we ons ervan bewust worden dat er iets niet klopt in onze relatie, is het eerste wat we tegen onze partner zeggen juist datgene wat ons beiden pijn en depressie bezorgt. Het is belangrijk om elkaar te vragen wat het beste voor je is, zelfs als samenzijn jullie doel is. Als we ons blijven gedragen op manieren die we frustrerend vinden, zijn we wanneer we bij elkaar zijn niet in staat die cyclus te doorbreken en komt de cyclus nog meer op gang.

3. Begrijpen wat jij wilt en wat je partner nodig heeft

Maar al te vaak proberen wij onze partners en omgekeerd vast te houden vanuit de overtuiging dat zij egoïstisch zijn en zich toe-eigenen wat zij willen ten koste van de onze. Vaak valt de communicatie tussen paren uiteen en is de relatie zeer eenzijdig omdat ieder niet heeft geleerd te communiceren of de ander te respecteren. Wanneer beide partners onder deze onuitgesproken verwachting blijven, ontstaan er vaak problemen.

De sleutel ligt in het begrijpen van wat elk wil en hoe elk tevreden zal zijn als ze elkaar ontmoeten of verdergaan in de relatie.

4. Onze hoop op elkaar vestigen

Er zijn veel echtparen die in therapie gaan omdat ze elkaar niet ontmoeten waar ze zouden moeten zijn, om wat voor redenen dan ook. In therapie kan elke persoon zeker een sterke relatie gebruiken om de relatie te redden of te veranderen. De sleutel in relatietherapie ligt in het kijken naar wat de ander nodig heeft en wat je partner tegenhoudt in bepaalde communicatiemomenten, en hoe je elkaar kunt helpen.

Als je veel beter begint te worden in relatietherapie, zul je jezelf goed begrijpen, en veel waarschijnlijker is dat je naar een andere persoon kunt kijken en er zeker van kunt zijn dat je met elkaar overweg kunt en dan je hoofd koel kunt houden als je de situatie ziet voor wat die is.

Lees meer:

Coaching Woerden

wpadmin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven