Home » Soorten ouderenzorg

Soorten ouderenzorg

Ouderenzorg Rotterdam

De behoefte aan ouderenzorg groeit met het jaar. Volgens de National Council on Aging zal de behoefte aan verpleeghulpen tot 2020 naar verwachting met 60% toenemen. Ouderenzorg kan ook fysieke ouderenzorg, toezicht op een jongere, wilsbekwame oudere en coördinatie van zorg door broers en zussen, professionals en andere familieleden die bereid zijn te helpen, omvatten.

Er zijn verschillende soorten ouderenzorg. Ze omvatten:

1. 24 uur live in zorg;

2. Ziekenhuiszorg;

3. Thuiszorg; en

4. Informele zorg.

1. 24-uurs inwonende zorg kan bestaan uit gediplomeerde therapeuten die zorg verlenen aan mensen met medische aandoeningen zoals kanker. De enige persoon die deze zorg kan ontvangen is degene die het zich kan veroorloven uit eigen middelen. De zorg kan worden betaald door een verzekering, een veteranenverzekering, een verzekering voor langdurige zorg, Medicaid, fondsen van de patiënt zelf of uit particuliere bronnen waar de patiënt de voorkeur aan geeft.

2. De ziekenhuiszorg omvat nu gediplomeerde therapeuten die op alle afdelingen van ziekenhuizen lichamelijke handicaps behandelen. Op sommige afdelingen voor speciale zorg behandelen zij ook mentale handicaps.

3. Thuiszorg door gediplomeerde verpleegkundigen artsen omvat alle maatregelen van hulp die nodig is om te functioneren in het dagelijks leven met de patiënt.

4. De mantelzorg kan worden verleend door een primaire verzorger of naasten. Het programma kan bestaan uit een besluit om thuis te blijven of uit voltijdse thuiszorg. Bij deze vorm van zorg is de patiënt verantwoordelijk voor alle huishoudelijke taken en andere niet-medische activiteiten.

Beslissing om thuis te blijven – In dit soort situaties moet de patiënt in staat zijn om zich zorgen te maken over het verlaten van zijn of haar eigen huis.

Voltijdse thuiszorg (ook hospicezorg genoemd) – In geval van terminale ziekten is voltijdse thuiszorg geïndiceerd. De hospicezorg thuis is inbegrepen in de dagelijkse officiële bezoeken en activiteiten van de naasten en andere familieleden van de patiënt, terwijl de patiënt thuis blijft. Het omvat ook de medicatie en andere medische behandelingen die door artsen worden voorgeschreven. Het kan ook extra pijnstillende medicatie omvatten voor de patiënt wiens leven in hoge mate op het spel staat.

2. Een patiënt kan kiezen tussen voltijdse thuiszorg en toediening door een hospice of verpleegkundige aide. Bij deze vorm van zorg kan de patiënt nog steeds thuis blijven met minimale hulp en wordt hij begeleid door een team van geregistreerde verpleegkundigen waar ook de verpleegkundige aide deel van uitmaakt die meer betrokken wordt bij zijn verzorging.

3. Met een hospice zorg, kunt u datum te bezoeken aan de patiënt en andere familieleden. U kunt uw pauze krijgen en iemand laten bezoeken minimaliseren of stoppen met alle werkzaamheden, inclusief andere huishoudelijke taken.

4. Bij deze vorm van ouderenzorg blijft de patiënt thuis terwijl hij wordt verzorgd door een staf van gediplomeerde therapeuten die zijn gepromoveerd en gediplomeerd in de zorg voor patiënten op een bepaald gebied.

Voordelen van deze vorm van ouderenzorg zijn onder meer een meer persoonlijk woongenot. Ouderenzorg richt zich niet alleen op het comfort en plezier van de patiënt, maar ook op een betere kwaliteit van leven of wonen. De patiënt krijgt de aandacht, liefde en zorg die hij of zij nodig heeft en heeft minder kans op het ontwikkelen van complicaties of hoge zorgkosten.

Lees meer:

Gehandicaptenzorg Rotterdam

wpadmin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven