Home » Wat is een homeopathie

Wat is een homeopathie

Homeopathische arts

De kunst van een homeopaat bestaat uit het munten, een fijne controle van het organische middel en het organisme van de patiënt; en is gebaseerd op de veronderstelling dat gelijksoortig hetzelfde geneest. Het gebruikte organische agens is precies hetzelfde als dat van een echte ziekte, maar wordt in een veel zuiverder vorm bereid. Daarom kan homeopathie worden gebruikt als aanvulling op de moderne geneeskunde en kan het positieve resultaten opleveren.

Homeopathie kan grofweg op twee manieren worden ingedeeld:

1. Om een ziekte te genezen moet de patiënt worden behandeld met de geneesmiddelen die het meest lijken op de werkelijke ziekte, maar niet in staat zijn de genezing teweeg te brengen.

2. Als men een ziekte wil laten rotten, moet men de patiënt behandelen met de geneesmiddelen die de ontbinding of rotting teweegbrengen, maar niet de genezing.

De homeopaat die met geneesmiddelen behandelt, zal de geneesmiddelen voorschrijven in functie van de symptomen waarvan hij wenst af te geraken. Als het symptoom niet is wat hij verwacht, dan zal het verkeerde geneesmiddel het verkeerde symptoom genezen. Is het symptoom echter datgene wat hij wenst te verwijderen, dan is er voor de patiënt geen alternatief, want dan zal de homeopaat juist het tegenovergestelde geneesmiddel voorschrijven. Zoals men bij de behandeling van een kind weinig zorg besteedt aan zijn natuurlijke voeding, zo gaat de homeopaat op een gelijkaardige manier te werk bij de behandeling van de patiënt. Hij zal precies hetzelfde geneesmiddel voorschrijven als een arts zou doen, maar in dit geval zal een simonie worden gebruikt in plaats van een geneesmiddel.

Het toepassen van homeopathie als behandeling van een patiënt betekent dat de arts wordt aangewezen als preferente provocateur in de homeopathische behandeling. De homeopaat zal een kruidengeneesmiddel voorschrijven om de irrelevante emotionele en psychische energie van de patiënt te onderdrukken; hij zal de verlammende middelen in de heilzame positie plaatsen, en het slaapgeneesmiddel voorschrijven om de nutteloze of slechte psychische energie te genezen.

De behandelaar mag voor de echte ziekte andere remedies gebruiken, als die er zijn, die bovendien van nut kunnen zijn voor de patiënt. Deze mogen worden gebruikt tijdens het genezingsproces, wanneer de gebruikelijke remedies niet volledig voldoen. Deze middelen worden secundaire middelen genoemd. Zij zijn er om de slechte werking van de vorige remedie te verzachten, en het gebruik ervan verstoort de werking van de primaire remedie niet. Ze worden gewoonlijk gebruikt zodra de patiënt genezen is. De behandelaar kan ook oplaadbare afwisselende therapieën toepassen, bijvoorbeeld een week met een ander symptoom of andere symptomen, daarna kunt u een nieuwe therapie met dezelfde symptomen krijgen, of wat een tweede therapie wordt genoemd. Maar u moet zich met een frisse geest voorbereiden op een nieuwe therapie, omdat de behandelaar misschien iets loslaat dat te stimulerend voor u kan zijn om aan te kunnen.

Het overwinnen van pessimisme en andere attitudes zoals behoren tot de gevestigde orde waar te veel optimisme lijkt te worden ingegeven door te veel zelfbelang is een andere taak voor de homeopaat. Dit heeft ook een sterke psychologische basis aangezien te veel optimisme een persoon in een toestand van diepe depressie of radicalisme kan brengen.

Het lot van iemand die homeopaat wordt, is dus geen situatie om op te hopen; men moet een optimistische instelling hebben en leren toe te staan dat het leven frustrerend is als de behandeling eenmaal voorbij is, maar door begrip voor dit proces kan het een begin zijn van een gezond leven.

Lees meer:
Vitaliteitscoach 
Kinesiologie 

wpadmin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven