Home » Wat is rugpijn?

Wat is rugpijn?

Rugklachten Den Bosch

Rugpijn is zonder twijfel fysieke weefselschade als gevolg van een verscheidenheid van redenen. Voordat professionele medische hulp wordt ingeroepen, kan de pijn worden verminderd of zelfs weggenomen door een aantal zeer verstandige activiteiten, waaronder het nemen van voldoende rust wanneer u weinig tot geen activiteit hebt, het eten van kleinere maaltijden (vergeet niet dat aambeien geen spieren zijn), en het gebruik van technieken zoals massage, lichaamsbeweging, duizelen en masseren in de buurt van de rug die druk uitoefenen op het gebied dat de beknelde zenuwen veroorzaakt.

Hoewel slechts weinig rugletsels onmiddellijk levensbedreigend zijn, kunnen sommige zodanig problemen veroorzaken dat u bepaalde activiteiten wilt vermijden, zoals zware voorwerpen tillen, van zitten naar staan gaan, van houding veranderen en rondlopen. U doet er verstandig aan zo snel mogelijk professionele medische hulp in te schakelen. Hoe eerder u hulp zoekt, hoe beter het is als het om rugklachten gaat.

Rugpijn wordt zonder twijfel veroorzaakt door fit uiterlijk weefsel. Je kunt denken aan drie soorten weefsel: glad, ruw en vezelig. De vorm van uw rug is ook te danken aan het soort weefsel dat uw wervels vormt. Elke wervel heeft een andere Externalmakers (TM) die staan voor de verschillende functies die de wervels het lichaam geven als het goed functioneert. Wanneer TM beschadigd raken, treden er wat wij noemen degeneratieve veranderingen op, en wanneer er voldoende verslechtering optreedt, kunt u iets ontwikkelen dat compressie wordt genoemd.

Compressieschade in de wervelkolom kan geleidelijk optreden, maar kan ook onmiddellijk merkbaar zijn. Een van de meest voorkomende oorzaken van overtollig bot in de wervelkolom is osteopenie, wat in feite gebeurt wanneer het lichaam te veel nieuw bot aanmaakt. Als het lichaam ouder wordt, slijt het kraakbeen in uw wervelkolom en wordt het vervangen door hard, samengeperst bot. U kunt dan merken dat uw knieën of heupen pijn doen, u bent stijf en u heeft het gevoel dat uw knieën of heupen pijn doen. Bovendien kan het zijn dat u het plezier van een rugslag opgeeft, gewoon omdat het te veel pijn doet.

U kunt ook merken dat uw onderrug pijn doet als u lang zit, misschien door de voortdurende zintuiglijke feedback die u van uw rug krijgt. Hoewel u misschien in een perfecte positie zit, kan de pijn voldoende zijn om u ervan te weerhouden lang te gaan zitten, waardoor uw rug nog verder kan verslechteren.

Een van de beste manieren om niet alleen de pijn te stoppen, maar ook het gevoel en het uiterlijk van uw rug te verbeteren, is om gewoon te blijven zitten wanneer u het meeste werk doet. U zult er zeker versteld van staan hoe goed uw rug aanvoelt als u hem rechtop hebt gehouden en hij zijn maagdelijke schoonheid heeft behouden.

Om de schoonheid en kracht van uw rug te herstellen, kunt u een aantal dingen doen. Waarschijnlijk het beste wat je kunt doen is werken met symmetrie. Reverse Curls met de ene hand en Reverse curls met de andere hand zijn twee zeer effectieve oefeningen die u helpen uw lendenspieren (uw onderrug) te versterken. U kunt een balansbal in beide richtingen vasthouden (een gemakkelijke manier om dit te doen is door naar de sportschool te gaan, en dan de bal op uw tenen te laten balanceren terwijl u zit). U kunt een paar minuten heel licht huppelen om uw uithoudingsvermogen te verbeteren, en zorg ervoor dat u diep inademt wanneer u deze oefeningen doet.

Lees meer:

Fysio Den Bosch 

Fysiotherapie Den Bosch

wpadmin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven